نحوه صدور صورتحساب الکترونیکی فروشندگان طلا و جواهر
از ابتدای دی ماه تمامی فروشندگان طلا و جواهر درگیر موضوع نحوه ارسال صورتحساب الکترونیکی فروشندگان طلا و جواهر خواهند شد؛ به همین خاطر در این صفحه این موضوع را با تمام جزئیات بیان نمودیم.
صورتحساب الکترونیکی چیست؟
صورتحساب الکترونیکی معمولاً حاوی اطلاعاتی همچون مشخصات فروشنده و خریدار، تاریخ صدور، جزئیات مربوط به محصولات یا خدمات خریداری شده، قیمت و مالیات، روش پرداخت و هرگونه توضیحات دیگر مربوط به معامله است.
صورتحساب الکترونیکی صورتحسابی است که جایگزین صورتحسابهای فیزیکی گشته و توسط سامانه سازمان امور مالیاتی کشور صادر میشود.
صورتحساب الکترونیکی از ۲ طریق قابل صدور میباشد:
- از طریق شرکت معتمد
در ابتدا تحقیقات لازم را در خصوص انتخاب شرکت معتمد به انجام رسانید، سپس با آگاهی کافی اقدامات لازم را جهت انعقاد قرارداد با آن شرکت صورت دهید. - از طریق نرم افزار حسابداری
با استفاده از پشتیبانی و تهیه ماژولهای مربوط به صدور و ارسال صورتحساب الکترونیکی از شرکت تهیه کننده نرم افزار مورد استفاده خود میتوانید به راحتی صورتحسابهای الکترونیکی خود را صدور و ارسال نمایید.
جهت راهنماییهای بیشتر مشاوران مالیاتی حسابا با شماره ۶۶۱۲۷۷۴۵-۰۲۱ کنار شما هستند.
از چه زمانی فروشندگان طلا وجواهر صورتحساب الکترونیکی خود را میبایستی ارسال کنند؟
طی گزارش خبرگزاری مهر
در اطلاعیه سازمان امور مالیاتی کشور که در راستای اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان و با توجه به قانون تسهیل تکالیف مودیان صادر شده، آمده است:
«کلیه اشخاص حقیقی (صاحبان مشاغل) به شرح ذیل از اول دی ماه سال ۱۴۰۲ ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی نوع ۱ و یا ۲ از طریق سامانه مودیان برای فروش کالا و خدمات مطابق دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی»
حسب مورد هستند:
فروش خالص بیش از ۱۸ میلیارد تومان مشمول صورت حساب شد
۱- کلیه اشخاص حقیقی (صاحبان مشاغل) که میزان فروش خالص کالا وخدمات سال ۱۴۰۲ آنها تا پایان شهریور ماه سال ۱۴۰۲، بیشتر از ۱۸۰ میلیارد ریال بوده است.
۲- اشخاص حقیقی موضوع جز ۲ بند ط تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، با هر میزان فروش کالا و خدمات سالانه کماکان ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی هستند.
الزام صدور صورت حساب طلافروشان از ابتدای دی ماه
۳- عرضهکنندگان کالا و خدمات مرتبط با طلا، جواهر و پلاتین با هر میزان فروش کالا و خدمات به استناد جز ۴ بند ب ماده ۲۶ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال ۱۴۰۰
۴- فروشندگان مواد معدنی به واحدهای فرآوری مواد معدنی موضوع بند م تبصره ۷ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ با هر میزان فروش ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی نوع ۱ مطابق دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی میباشند.
رسید دستگاه کارتخوان بانکی در حکم صورتحساب الکترونیکی است
رسید دستگاه کارتخوان بانکی یا درگاه پرداخت الکترونیکی اشخاص بندهای ۱ و ۲ فوق که صرفاً برای عرضه کالا و خدمات با نرخ مالیات بر ارزش افزوده یکسان صادر میشود، در حکم صورتحساب الکترونیکی میباشد.
مراتب فوق مانع از صدور صورتحساب الکترونیکی نوع ۱ و یا ۲ مطابق دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی، توسط صاحبان مشاغل با فروش سالانه کمتر از نصاب مذکور که طبق سایر قوانین مکلف به صدور صورتحساب الکترونیکی شدهاند، نخواهد بود.
در صورتیکه فروش هر مودی طی سال از نصاب مقرر در ماده ۱۴ مکرر قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان و تبصره یک آن، عبور نماید
از ابتدای دومین دوره بعد از اتمام دوره عبور فروش سالانه از نصاب مقرر، ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی نوع ۱ و یا ۲ حسب مورد میباشند.
به طور مثال چنانچه فروش مودی تا پایان پاییز سال ۱۴۰۲ به ۱۸۰ میلیارد ریال برسد از ابتدای فروردین ماه سال ۱۴۰۳ مکلف به صدور صورتحساب الکترونیکی نوع ۱ و یا ۲ میباشند.
چنانچه به همین ترتیب فروش مودی تا پایان اسفند ماه ۱۴۰۲ از نصاب فوق عبور نماید از ابتدای تیر ماه سال ۱۴۰۳ مکلف به صدور صورتحساب الکترونیکی نوع ۱ و یا ۲ حسب مورد خواهد بود. بدیهی است با توجه به نصابهای مندرج در تبصره ۱ ماده ۱۴ مکرر فوق، محاسبات هر سال بر اساس نصاب مربوط به آن سال انجام خواهد شد.
عدم صدور صورتحساب الکترونیکی توسط اشخاص به شرح فوق، مشمول جرایم و ضمانت اجرایی قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان خواهد بود.
فروشندگان طلا و جواهر چگونه صورتحساب الکترونیکی صادر کنند؟
جهت آشنایی با نحوه صدور صورتحساب الکترونیکی جهت فروش طلا و جواهر و سکه و …. اینجا کلیک کنید.