دریافت کد کارگاه بیمه تامین اجتماعی

در این مقاله قصد بر این است که مطابق با قوانین اداره کار الزام و نحوه ثبت‌نام کارمندان در بیمه تامین اجتماعی، همچنین حق بیمه کارمند و کارفرما و تمامی حقوق اشخاص بیان شود و در انتها کارشناسان ما برای پاسخگویی به سوالات شما همراهتان هستند.

در این مقاله قصد بر این است که مطابق با قوانین اداره کار الزام و نحوه ثبت‌نام کارمندان در بیمه تامین اجتماعی، همچنین حق بیمه کارمند و کارفرما و تمامی حقوق اشخاص بیان شود و در انتها کارشناسان ما برای پاسخگویی به سوالات شما همراهتان هستند.

 

قانون بیمه اجباری کارمندان

مطابق با ماده ۱۴۸ قانون کار، همه کارگاه‌ها وظیفه دارند، لیست کارگران/کارمندان خود را به سازمان تامین اجتماعی ارسال کنند و برای تک تک کارمندان خود حق بیمه را پرداخت نمایند.

پیرو این اصل کارفرما/صاحبین کسب و کار ملزم به ثبت‌نام تمامی پرسنل خود در سازمان تامین اجتماعی می‌باشند که در ادامه به شرح مراحل ثبت نام کارمندان در بیمه تامین اجتماعی می‌پردازیم.

ابتدا می‌بایست تمامی کارفرمایان اقدام به دریافت کدکارگاهی بیمه کرده سپس مراحل آتی را بپیمایند.

براساس ماده ۳۹ قانون تامین‌اجتماعی، کارفرما مکلف است لیست حق بیمه هرماه پرسنل خود را حداکثر تا پایان ماه بعد (برای کارگاه‌های مشمول استفاده از معافیت کمک دولت حداکثر تا پایان ۲ ماه بعد) به سازمان ارسال و حق بیمه متعلقه را پرداخت نماید. درحال حاضر کارفرمایان می توانند با مراجعه به سامانه eservices.tamin.ir لیست کارکنان خود را ارسال و پس‌از آن با دریافت فیش مبلغ حق بیمه را به صورت غیرحضوری پرداخت نمایند.

هوشمند‌سازی، پایش اولیه لیست های ارسالی کارفرمایان به ویژه ریز نفرات و دستمزد و مزایای مشمول کسر حق‌بیمه و همچنین عملیات فنی، کنترل و ریاضی لیست حق ‌بیمه از برنامه‌های عملیاتی اولویت دار سازمان در این اداره کل می‌باشد. انتظار می رود استقرار «لیست هوشمند» دغدغه های همسان کارفرمایان و سازمان تأمین اجتماعی را در خصوص کیفیت محتوای لیست های دریافتی و کیفیت پردازش آنها، برطرف نماید. ۳-

بله . پس از ارسال و تائید نهایی امکان دریافت رسید و برگ پرداخت وجود دارد.

کارفرمایان وفق ماده ۳۹ قانون حق بیمه مربوط به هر ماه را حداکثر تا آخرین روز ماه بعد به سازمان ارسال نمایند.

 

 

کدکارگاهی بیمه

کارگاه‌هایی که دارای کارفرما و پرسنل تحت قراردادمی‌باشند، مشمول اخذ کدکارگاهی بیمه هستند.

این کد یک عدد ۱۰ رقمیست که ۳ رقم اول آن مربوط به کد شعبه، ۳ رقم بعد مربوط به نوع فعالیت و ۴ رقم آخر مربوط به شماره پرونده کارگاه است.

کارفرمایان به دو شخص حقوقی و حقیقی تقسیم می‌شوند که مدارک موردنیاز جهت کسب کدکارگاهی آن‌ها به شرح زیر می‌باشد:

مستندات موردنیاز اشخاص حقیقی:

  • مجوز کسب نظام صنفی (موقت-دائم) و یا هرگونه مجوز صادر شده از مراجع ذیصلاح
  • پروانه تاسیس- بهره‌برداری
  • اسناد ملکی( مالکیت-اجاره-صلح‌نامه)اعم از رسمی و غیررسمی

 

مستندات موردنیاز اشخاص حقیقی:

  • نامه اعلام تاسیس شرکت
  • آگهی تاسیس شرکت
  • اساسنامه –شرکت‌نامه
  • تصویر سند مالکیت و یا اجاره‌نامه محل فعالیت

 

بازرسی کارگاه توسط کارشناس بیمه

پس‌از ارائه مدارک به بیمه تامین اجتماعی، جهت اطمینان از صحت اظهارات کارفرما بازرس سازمان تامین اجتماعی از کارگاه بازدید می‌نماید و درصورت تائید بازرس گزارشی دال بر تائید تهیه کرده و درنهایت کدکارگاهی بیمه صادر و دراختیار کارفرما قرار می‌گیرد.

باید توجه داشت بعد از دریافت کدکارگاهی حتما در سامانه سازمان تامین اجتماعی ثبت نام خود را تکمیل کرده تا امکان بهره‌مندی از امکانات مجازی این سازمان میسر شود.

 

 

 

 

 

 

ثبت‌نام / نام‌نویسی پرسنل

کارگران/کارمندانی که دارای سابقه بیمه هستند تنها با شماره بیمه می‌توانند در لیست بیمه ثبت شوند. اما اشخاصی که تحت پوشش شخصی دیگر( پدر، همسر و…) بوده اند و یا قرارداد بیمه خویش‌فرما دارند، می‌بایست به‌صورت حضوری به واحد نام‌نویسی شعبه تامین اجتماعی مربوطه رفته و ثبت‌نام خود را تکمیل، شماره بیمه اختصاصی خود را دریافت کنند. افرادی که تحت پوشش نبوده‌اند و هیچ‌گونه سابقه‌ای ندارند در ابتدا فرم زیر را دانلود کرده و پس از تکمیل توسط کارمند و کارفرما به همراه تصاویر تمامی صفحات شناسنامه و کارت ملی و عکس ۴*۳ مراحل زیر را طی کرده تا ثبت‌نام نهایی شود:

 

در بخش کافرمایان ← گزینه خدمات کارفرمایان← آیکن نام‌نویسی غیرحضوری بیمه‌شده را زده و پس از کلیک برروی کد کارگاهی موردنظر گزینه افزودن پرسنل جدید را انتخاب کرده و اطلاعات هویتی کارمند بطور دقیق وارد شده و روی گزینه مرحله بعد کلیک چپ کرده و مدارک فوق الاشاره را آپلود کرده و پس‌از تائید به صفحه لیست پرسنل رفته و روی نوار زرد رنگ زده و با تائید نهایی، ثبت‌نام کارمند تکمیل می‌شود. باید دقت داشت که پس از ارسال اطلاعات از سمت سازمان تامین اجتماعی ثبت‌نام تایید شود.

فرم اظهارنامه نام‌نویسی بیمه← اظهارنامه اظهارنامه

 

تنظیم و ارسال لیست بیمه پرسنل

لینک ثبت‌نام و ارسال لیست بیمه← https://eservices.tamin.ir/view/#/main

ارسال لیست بیمه کارمندان به دو صورت دستی و از طریق سامانه قابل اجراست.

به‌صورت دستی

لیست تمامی پرسنل ثبت‌نام شده و مدارک شناسایی اشخاصی که می‌بایست ثبت‌نام شوند تهیه شده و تحویل کارشناس بیمه داده و ارسال لیست بیمه توسط کارشناس بیمه صورت می‌گیرد.

سامانه‌ای

فایل‌های زیر را برای نصب نرم‌افزار لیست‌دیسک را نصب کرده سپس در منو اصلی کارگاه موردنظر را ثبت نموده، اطلاعات هرشخص را وارد و تائید کرده و درنهایت وارد منو عملیات شده و برای ماه موردنظر لیست ماهانه تهیه و دو فایل خروجی دریافت شده را در سامانه https://eservices.tamin.ir/view/#/main در بخش کارفرمایان ← ارسال لیست بیمه، می‌توان ارسال و تائید کرد.

لینک دانلود نرم افزار لیست دیسک ← https://tamin.ir/#0

پرداخت حق بیمه

 

 

خدمات سازمان تأمین اجتماعی

سازمان تأمین اجتماعی به عنوان سازمان اجرایی و مسئول ارائه خدمات بیمه تامین اجتماعی مشغول به فعالیت است. انواع مختلف بیمه‌های تامین اجتماعی در ایران شامل موارد زیر می‌شود:

  1. بیمه درمانی: شامل خدمات درمانی و ارائه خدمات پزشکی و درمانی به افراد در صورت بیماری یا حوادث غیرمترقبه است.
  2. بیمه حوادث شغلی و حرفه‌ای: این بیمه افراد را در مقابل حوادثی که در طی انجام کار وظیفه شغلی خود رخ می‌دهد، محافظت می‌کند.
  3. بیمه بازنشستگی: این بیمه افراد را در زمان بازنشستگی وقتی که از فعالیت کاری خود دست کشیده‌اند، تحت پوشش قرار می‌دهد و درآمد تأمین می‌کند.
  4. بیمه بیکاری: این بیمه افرادی که بیکار شده‌اند و در جستجوی شغل هستند را مورد حمایت قرار می‌دهد.
  5. بیمه تامین اجتماعی کشاورزان: برای حمایت از کشاورزان در زمینه‌های مختلف مانند درمان، بازنشستگی و حوادث.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب