تاسیس شرکت حسابداری به چه صورتی است؟ ثبت شرکت حسابداری چه مراحل و شرایطی دارد؟ در این مقاله تمام سوالات مربوط به ثبت شرکت را مورد بررسی قرار می دهیم.
شرکت حسابداری چیست؟
به شرکتی میگویند که به صورت کاملاً تخصصی انواع خدمات حسابداری را ارائه می دهند و همچنین این شرکت ها امور حسابداری دیگر شرکتها را انجام می دهند. شرکتی که خدمات حسابداری را ارائه می کند، تمامی مسئولیت های اسناد مالی شرکت را بر عهده دارد. زمانی که امور حسابداری و مالی خود را به یک شرکت حسابداری می سپارید، احتمال بروز مشکل بسیار کم خواهد شد.
ثبت شرکت حسابداری
همانطور که می دانید حسابداری (accounting) نوعی سیستم است که در آن تمامی گزارشات مالی جمع آوری می شود و پس از گردآوری، اطلاعات دسته بندی می شوند. این اطلاعات براساس یک سری قاعده های خاصی در سیستم و یا به صورت دستی به ثبت خواهند رسید. شرکتهای حسابداری مانند تمام شرکت های دیگر باید به ثبت برسد. به این منظور با موضوع فعالیت مرتبط با جامعه حسابداران، دریافت مجوز از جامعه حسابداران رسمی ایران امری ضروری و واجب است.
ثبت شرکت حسابداری یکی از پایه های شرکت های تجاری محسوب می شود. مدیر امور مالی و همچنین حسابدار در هر شرکتی برای پیش بردن امور شرکت ها و پیروزی در یک تجارت از جمله ارکان های مهم است. برای ثبت شرکت حسابداری در ابتدا بایستی مجوزی را از جامعه حسابداران رسمی دریافت نمود و بعد از آن از طریق شرکت سهامی خاص و یا مسئولیت محدود شرکت ثبت کرد. البته در بعضی از موارد انجام امور مالی و ثبت موسسه خدمات مالی و حسابداری لزومی به مجوز نخواهد داشت.
شرایط ثبت شرکت حسابداری
برای انجام فعالیت های حسابداری می توان در قالب شرکت و یا موسسه حسابداری اقدام کرد. عملکرد شرکت و موسسه در قانون تاسیس شرکت فرق دارد. پس مهم است در ابتدا تفاوت این دو را بدانید و سپس با توجه به قوانین موجود در مورد فعالیت خودتان تصمیم گیری نهایی را انجام دهید. (در ادامه تفاوت موسسه حسابداری و شرکت حسابداری را شرح می دهیم).
تاسیس شرکت حسابداری تنها به دو صورت ثبت شرکت با مسئولیت محدود و ثبت شرکت سهامی خاص انجام می شود. برای به ثبت رساندن این شرکت ها سرمایه اولیه تنها یک میلیون ریال می باشد. اما برای شرکت در مناقصه های عظیم و اخذ ضمانت بانکی حداقل سرمایه شرکت بایستی طبق نظر بانک و یا کارفرما باشد.
برای ثبت شرکت حسابداری نیاز است حداقل یکی از افراد شرکت مدرک کارشناسی، کارشناسی ارشد و یا دکترای حسابداری را داشته باشد. همچنین بازرسان شرکت حسابرسی به هیچ وجه نباید ارتباط نزدیک با اعضای شرکت داشته باشد. همچنین حضور اشخاصی که در مجلس، دولت، قوه قضاییه، شورای شهر مشغول هستند در بین اعضای شرکت حسابداری قانونی نخواهد بود.
نام شرکت در مراحل اولیه انجام می شود که اهمیت بسیاری را دارد. برای انتخاب نام شرکت باید مواردی مانند معنادار بودن نام، فارسی بودن نام، برندینگ را در نظر داشته باشید. حتی نام کوتاهی را باید انتخاب کنید تا برای راه اندازی شرکت و همچنین برندینگ خود دچار مشکل نشوید.
بیشتر بخوانید: حسابداری شرکتها
تاسیس شرکت حسابداری سهامی خاص
در ثبت شرکت حسابداری سهامی خاص تمام سرمایه از طریق سهامدارن قابل تامین است. این شرکت تنها با ۳ سهامدار تشکیل می شود که یکی از آن ها شرکت بازرگانی است. شرکت های سهامی می بایست یک بازرس اصلی و یک بازرس علی البدل را انتخاب کنند. حداقل سرمایه برای ثبت شرکت سهامی خاص یک میلیون ریال است.
مدارکی که برای ثبت شرکت حسابداری سهامی خاص نیاز است
- گواهی عدم سوءپیشینه
- فرم اعتراف نامه با امضای سهامداران برای ثبت شرکت
- ۳۵% سرمایه اولیه شرکت نقدی پرداخت شود
- کپی شناسنامه و کارت ملی تمام اعضای شرکت
- دریافت مجوز
- وکالتنامه درصورتی که تمامی کارها توسط وکیل انجام شود
ثبت شرکت حسابداری با مسئولیت محدود
شرکت با مسئولیت محدود حداقل با ۲ نفر تشکیل خواهد شد. برای به ثبت رسیدن این نوع شرکتها حداقل سرمایه ای در قانون تعریف نشده است.
مدارک موردنیاز به ثبت رسیدن شرکت حسابداری با مسئولیت محدود
- فرم اقرارنامه برای ثبت
- مدارک احراز هویت
- مدارک تحصیلی اعضا
- گواهی عدم سوءپیشینه
- تعهد پرداخت کامل سرمایه اولیه
موسسه حسابداری با شرکت حسابداری چه تفاوتی دارد؟
شرکتهای حسابداری هدف اصلی آن ها سودآوری بیشتر است. در موسسه های حسابداری برای انجام کارهای تجاری نباید این مسئله هدف اصلی باشد. موسسه های حسابداری بیشتر به صورت غیرانتفاعی به ثبت می رسد. موسسات و شرکتها در نوع ثبت و اساسنامه نیز فرق دارند.
در شرکت حسابداری بایستی به صورت محدود مسئولیتی را به عهد داشته باشند که اساس آنها فعالیت انتفاعی میباشد. شرکت حسابداری باید به صورت شهامی خاصی به ثبت برسد ولی موسسه های حسابداری به طورت غیرانتفاعی فعالیت می کنند. در شرکتهای حسابداری می توان فعالیتهای تجاری را انجام داد، ولی در موسسات حسابداری چنین امکانی وجود ندارد. از دیگر تفاوت ها این است که در ثبت موسسه حسابداری برخلاف شرکتهای حسابداری نیازی نیست که یکی از اعضا دارای مدرک حسابداری باشند.
برای اطلاعات بیشتر: حسابداری آنلاین چیست
ثبت شرکت حسابداری چه مراحلی دارد؟
- برای به ثبت رساندن شرکت حسابداری، علاوه بر طی شدن فرایند ثبت شرکت باید مجوزهایی از جامعه حسابداران اخذ شود.
- برای ثبت شرکت حسابرسی باید نوع شرکت تجاری توسط موسسان انتخاب شود
- بعد از طی کردن دو مرحله اول، شرکا بایستی در سامانه اینترنتی اداره ثبت شرکت ها اقدام کنند.
- مراحل ثبت شرکت در این سامانه ها با تکمیل فرم مربوطه و ارائه اطلاعات مربوط به شرکت حسابداری انجام می شود.
- تکمیل فرم اطلاعات عمومی
- تکمیل فرم اطلاعات تقاضاکننده
- ارائه نام های درخواستی شرکت
- شرح موضوع فعالیت
- بازگو کردن میزان سرمایه اولیه
- شرح نام اعضا و مدیران
- ثبت اظهارنامه ثبت شرکت
- برگزیدن روزنامه کثیرالانتشار شرکت
- ثبت اساسنامه شرکت
- بارگذاری مدارک
- ارسال حضوری مدارک به اداه ثبت شرکت
- دریافت تاییدیه اداره ثبت
- منتشر کردن آگاهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی
- آغاز فعالیت شرکت
انواع شرکتهای حسابداری و مالی
- شرکت حسابداری با خدمات کامل
- شرکت تخصصی حسابداری
- شرکت کوچک حسابداری
- موسسه حسابداری
- شرکت حسابداری مالیاتی
- شرکت حسابداری قانونی
- شرکت مشاوره کسب و کارها
پیشنهاد برای مطالعه بیشتر: ثبت اسناد حسابداری