آموزش ارسال لیست مالیات حقوق پرسنل

آموزش ارسال لیست مالیات حقوق پرسنل

۰۲۱۶۶۱۲۷۷۴۵?

ارسال لیست مالیات حقوق پرسنل نوعی فهرستی است که دارای اطلاعات حقوقی و مالیات حقوق هر کدام از پرسنل شرکت می‌باشد. در صورتی که پرسنل شرکتها به طور ماهیانه دستمزدی بیشتر از حداقل حقوق قانون کار دریافت نمایند، وظیفه دارند نسبت به مبلغ حقوق دریافتی خود، مالیاتی را بپردازند.

صاحبان بنگاه‌های اقتصادی بزرگ و کوچک که تعدادی نیرو را برای انجام امور برای خدمت خود استخدام کرده‌اند، مطابق قانون حقوق آنها را پرداخت کنند. همچنین مالیات حق آنان را نیز باید به سازمان مربوط به مالیات بپردازند. بنابراین بنگاه‌های اقتصادی باید برای حقوقی که به پرسنل خود پرداخت می‌کنند، مالیات آن را هم بپردازند.

مالیات بر حقوق پرسنل جزئی از مالیات تکلیفی بنگاه‌های اقتصادی می‌باشد. سازمان امور مالیات هر ساله با توجه به شرایط موجود در کشور مانند تورم، وضعیت تولید و رونق کسب‌و‌کارها جدول مالیاتی را برای درآمدهای مختلف صادر می‌کند. این جداول برای اشخاص حقیقی و یا حقوقی که مشغول در بنگاه‌های اقتصادی و یا کسب‌و‌کاری هستند، می باشد.

پس از ابلاغیه این جداول هر مودی وظیفه دارد طبق نرخ جدید مالیات صورت سود و زیان و مالیات پرسنل را که در قانون ارزیابی شده به حساب سازمان امور مالیاتی مربوطه احاله کنند. ارسال این لیست به عهده پرسنل نخواهد بود و کارفرمایان بایستی برای ارسال لیست مالیات حقوق به دارایی برای پرسنل خود این کار را انجام دهند.

بیشتر بخوانید: چگونه مالیات کمتری بدهیم

آموزش ارسال لیست مالیات حقوق پرسنل به دارایی ها

ارسال این لیست به این دلیل که مبلغ مالیات هر کدام از پرسنل درون آن تعیین خواهد شد، از جمله مسائل حساس و مهم به شمار می‌رود.

۱-در ابتدا به سامانه https://salary.tax.gov.ir/ مراجعه کنید و پس از وارد کردن نام کاربری و کلمه عبور خود وارد پورتال خواهید شد. در این مرحله می‌توانید فهرست حقوق جدید را انتخاب نمایید.

۲-در این مرجله برای ارسال لیست مالیات حقوق بایستی بخش‌های مربوط به حوزه عملیاتی، ماه، نوع لیست، نام لیست را تکمیل کنید. (نوع لیست ارسال مالیات حقوق تقسیم شده است از اصلی، اصلاحی، الحاقی. پس در مواقعی که برای اولین بار است که این لیست را می‌خواهید ارسال کنید از گزینه اصلی استفاده کنید. در مواقعی که اشتباهاتی در لیست قبلی داشته اید و می‌خواهید آنها را اصلاح کنید از گزینه الحاقی استفاده کنید. چنانچه اگر فایلی را ارسال کرده اید و ثبت نهایی شده و کاملاً اشتباه ست می توانید گزینه اصلاحی را انتخاب کنید.)

۳-بعد از اتمام کارها به لیست حقوق مراجعه کنید که در این قسمت چندین گزینه به شما نشان داده خواهد شد:

  • فهرست قبض: لیست هایی که مودیان ارسال کرده اند را نشان میدهد
  • فهرست لیست: لیست مالیات حقوق مودی نشان داده خواهد شد
  • فهرست فایل ارسالی: از این گزینه برای ارسال لیست مالیات حقوق از فهرست فایل هایی که تا اکنون برای سازمان مالیاتی ارسال کرده اید، استفاده کنید
  • فهرست حقوق جدید: برای ارسال لیست مالیات می‌توانید یک لیست جدید را انتخاب کنید.

۴-در این گام دیگر می‌توانید لیست مالیات حقوق پرسنل به دارایی را اگر نسبت به اطلاعات وارد شده مطمئن هستید، ارسال کنید.

نحوه گزارش مالیات بر حقوق پرسنل

نحوه گزارش مالیات بر حقوق پرسنل

مطابق ماده ۸۶ قانون مالیات های مستقیم، مدت زمانی که مویان مهلت دارند تا لیست مالیات بر حقوق پرسنل را به سازمان مالیاتی مربوطه تحویل دهند ۳۰ روز است. یعنی اینکه در صورتی که ماه هایی که در سال ۳۱ روزه است، مودیان نمی‌توانند در آخر ۳۱ روز کاری آن را انجام دهند. پس لیست مالیات بر حقوق پرسنل بایستی در مدت ۳۰ روز ارسال گردد. چنانچه لیست مالیات بر حقوق پرسنل در مهلت زمانی که تعیین شده است، ارسال نشود معادل ۲% از کل مالیات لیست حقوق جریمه می‌شود. حتی در بنگاه‌های اقتصادی بزرگ ارقام این جرایم بسیار بالاتر خواهد بود. پس توصیه می‌شود مودیانی که مشمول این قانون هستند، به مهلت زمان مقرر توجه کنند تا مشکلی برای آنها بوجود نیاید.

لیست مالیات حقوق پرسنل شامل چه مواردی است؟

اطلاعات حسابداری حقوق و دستمزد کارگران و کارکنان که شامل کد پرسنلی، نام و نام خانوادگی، مزایای مشمول سال مالیاتی، مزایا مشمول مالیاتی ماه، مالیات قابل پرداخت ماه جاری. ارسال لیست مالیات حقوق برای اداره دارایی به صورت ماهانه انجام خواهد شد و همانطور که گفتیم در صورت عدم ارسال لیست، کارفرمایان جریمه خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب