حسابا
حسابداری استارتاپ ها

حسابداری استارتاپ + راه های موفقیت در استارتاپ ها

استارتاپ به لاتین Startup یا Start-up یه معنی شرکت نوپا و تازه تاسیس می‌باشد. به زبان ساده استارتاپ کسب و کاری نوپا است که با ارائه راه حل های خلاقانه به رفع نیاز به سرعت رشد کرده و به درآمد بالایی می‌رسد. این مشاغل ریسک پذیری بالایی دارند و نوعی کارآفرینی محسوب می‌شوند که حتی احتمال عدم موفقیت برای آنها موجود است.

استارت آپ ها دارای ۲ مشخصه یعنی مقیاس پذیری و تکرار پذیری هستند. مقیاس پذیری یعنی اینکه بتوان مدل درآمد را با افزایش نیروی انسانی و منابع مالی توسعه دارد تا بتوان ارزش افزوده بسیاری را برای کسب و کارها ایجاد نمود. تکرار پذیری یعنی اینکه بتوان مدل در آنها را به طور مداوم تکرار کرد و در هر تکرار هم بتوان آن را به تولید انبوه رساند. بنابراین تمام کسب و کارها اگر این دو مشخصه را سرلوحه کار خودشان قرار دهند، می‌توانند کسب و کار خود را رشد دهند.

حال که با مفهوم استارت آپ آشنا شدید، در ادامه موسسه حسابداری حسابا به شما می‌گوییم چگونه یک استارتاپ راه اندازی کنید و حسابداری استارتاپ ها آن را به چه کسانی بسپارید!

چگونه استارتاپ راه ‌اندازی کنیم ؟

نکته مهمی که در ابتدا باید بگوییم این است که پیش از راه اندازی کسب و کار باید توجه کنید که آن شغل فرآیند ریسک پذیری را دارد. یعنی اگر محصول و خدمتی را ارائه می‌کنید، در صورتی که آن چیز مورد نیاز یک جامعه نباشد، قطعاً با شکست مواجه خواهید شد.

پس با توجه به اینکه راه اندازی و هدایت کسب و کاری ممکن است لذت بخش باشد، ولیکن باید بدانید که تلاش در برهه اول کمک فراوانی به شما خواهد کرد تا بتوانید با بحران ها و مسائل پیش رو آنها را پشت سر بگذارید. در قدم بعدی اگر متوجه شدید که یک کسب و کار را مدیریت کنید، می‌توانید شروع به ایده پردازی کنید. مراحلی که در راه اندازی یک استارت آپ موردنیاز شماست عبارت است از:

  1. ایده پردازی
  2. پیدا کردن تیم
  3. جذب سرمایه

ایده پردازی یعنی اینکه، در وهله اول باید به به دنبال یک ایده بکر که قابل اجراست، بپردازید. در این صورت است که استارتاپ شما موفقیت را به دنبال خواهد داشت. پس جستجو کنید که اقشار جامعه چه نیازهایی دارند؟ آیا برای آن نیازها راه حلی وجود دارد؟ آیا نیاز اساسی مردم طوری هست که بتوانید آنها را حل کنید؟

گام بعدی برای راه اندازی کسب و کارهای نوپا، پیدا کردن یک هم تیمی قابل اطمینان و پرتلاش است. یک هم تیمی یا شریک می‌تواند در کاهش هزینه های کسب و کارتان کمک فراوانی کند و حتی قدرت را هم افزایش دهد.

استارت آپ های حسابداری

چرا حسابداری استارت آپ مهم است؟

اگر که کسب و کاری راه اندازی کرده اید، به شما تبریک می‌گوییم، هدف اصلی شما به عنوان صاحب کسب و کار، فروش خدمات و کالا است. پس اگر پرداخت آنها را ثبت نکنید، چگونه متوجه می‌شوید که مشتریانتان چه زمانی و چه مبلغی را به شما پرداخت کرده اند؟ اگر هزنیه هایتان را پیگیری نکنید، چگونه میتوانید در آخر سال از مالیات کم کنید؟ به همین علت است که حسابرسی و حسابداری استارتاپ ها امری کاملاً ضروری است.

مدیریت یک کسب و کار برحسب نتیجه پایانی است. موفقیت راه اندازی شما مبنی بر مدیریت کارآمد بودجه، اصلاح استراتژی های مالی، امری ضروری است. شیوه حسابداری موثر و مدیریت مالی خوب منجر به بازده سرمایه گذاری برای سهامداران و صاحبان مشاغل خواهد شد.

شروع کسب و کار جذاب است و زمینه هایی همانند گسترش محصول، گردآوری کمک مالی و غیره توجه همگان را به خود جلب میکند. حسابداری یکی از دغدغه های مهم کارآفرینان به شمار می‌رود. حسابداری میتواند سلامت مالی کسب و کار و استارت آپ را فراهم آورد.

استارتاپ ها پتانسیل رشد بسیاری را دارند و باید گزارش مالی دقیقی را داشته باشند تا بتوانند از آنها برای مدیریت و گردش پول کسب و کار خود استفاده کنند. داشتن منابع مالی دقیق در مراحل اولیه و در حال سرمایه گذاری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. البته که تمام ایده های نو نمیتوانند که بدون بودجه مالی، شغلی را زنده نگه دارند. پس نتیجه می‌گیریم که حسابداری برای موفقیت هر استارتاپ و کسب و کاری امری ضروری و مهم است.

مزایای حسابداری کسب و کارهای نوپا

  • فرآیند حسابداری به صاحبان مشاغل کمک میکند تا در یک نگاه ببینید در کجا قرار دارند و عملکرد مالی آنها چگونه است
  • این نوع حسابداری به کسب و کارها کمک میکند تا فعالیت های گذشته و وضعیت فعلی خودشان را درک کنند و برای آینده برنامه ریزی صحیحی داشته باشند
  • حسابداری کسب و کارهای نو پا کمک میکند تا بدهی های خود را برای کالاهای تولید شده و خدمات ارائه شده پیگیری نمایند
  • صاحبان کسب و کارهای کوچک و همچنین استارتاپ ها از حسابداری مالی برای انتقال اطلاعات خارجی به سازمان هایی که از اطلاعات مالی شرکتی استفاده میکنند (بانک ها، سرمایه گذاران آینده، شرکت لیزینگ) بهره ببرند.
  • صاحبان مشاغل کوچک امکان دارد از اطلاعات حسابداری مالی برای تجزیه و تحلیل رقبا و بررسی فرصت های سرمایه گذاری استفاده کنند

شاید برایتان مفید باشد: حسابداری شرکت های لیزینگ

خدمات حسابداری استارتاپ

خدمات حسابداری استارتاپ

برای اینکه با تاسیس و راه اندازی ایداه ای جدید بتوانید انرژی و وقت خود را برای جلو بردن اهدافتان بگذارید، باید یک برنامه ریزی دقیقی را برای خود تنظیم کنید. البته برنامه ریزی دقیق و مناسب نیازمند تجربه دارد. مدیران استارتاپ های بزرگ و کوچک باید بتوانند امور تخصصی و تقسیم وظایف را مدیریت کنند و استراتژی های دقیق و درستی را برای برخورد با مشکلات داشته باشند

رسیدگی به امور مالی و حسابداری کارکنان و شرکت های نوپا، به صورت تخصصی انجام خواهد شد. بدین صورت است که دیگر در آینده مشکلات مالی سر راه شما قرار نخواهد گرفت. چنانچه برای رسیدگی به امور حسابداری شرکت ها از افراد متخصص کمک بگیرید، میتوانید زمان بسیاری را روی اوامر تخصصی و اهداف شغلیتان در نظر بگیرید تا پیشرفت چشمگیری نصیب شما شود. اگر برای رسیدگی به امور حسابداری شرکت خود از افراد متخصص کمک بگیرید زمان بیشتری برای تمرکز روی کار های تخصصی خود خواهید داشت و پیشرفت بیشتری عاید شما میشود.

حسابداری استارت آپ ها چگونه انجام می شود؟

فرض میکنیم که در حال حاضر شما یک استارتاپی راه اندازی کرده اید تمامی استارتاپ ها مانند دیگر واحدهای کسب و کاری نیاز به حسابداری دارند. هنگام راه اندازی واحد کسب و کارهای مانند، شرکت تولیدی، خدماتی، واحد تجاری و … در ابتدای تاسیس، استخدام و جذب نیروهای حسابداری، دفتردار، تکمیل و … را برای کامل کردن واحد خودشان الزامی می‌دانند. با گذشت زمان از تاسیس استارتاپ، می‌توانید برای گسترش کسب و کارتان و برخورد با مسائل مالی همچون تسهیلات، برنامه ریزی مالی و … از یک کارشناس و یا مشاوره مالی راهنمایی بگیرید.

راه های موفقیت در استارتاپ

راه های موفقیت در استارتاپ

شناخت قوانین مربوط به کسب و کار برای مدیریت امور حسابداری استارتاپ

هنگام حسابداری تجارت و کسب و کار و مدیریت امور حسابداری باید قوانین مربوطه را به طور بشناسید. باید اهمیت برخی مسائل را بدایند. با جواب برخی از سوالاتی مانند چه زمانی نیاز به ثبت مالیات است؟ اطلاعات موردنیاز برای ثبت درآمد و هزینه ها چیست؟ و … آشنایی داشته باشید

هزینه تجاری و شخصی را جدا نگهداری کنید

یعنی اینکه باید جریانات نقدی استارت آپ را جدا از جریان مالی خود نگهداری کنید. پس باید یک حساب بانکی جدا برای کسب و کار خودتان راه اندازی کنید.

هزینه ها را مدیریت کنید

یکی از مسائل مهم در استارتاپ ها، نظارت دقیق و منظم بر روی هزنیه هاست. هزینه هایی مانند لوازم التحریر اداری، ناهار تیمی، رفت و آمد و … میتواند بر روی هزنیه های شما تاثیر بگذارند. پس بهتر است از یک کارت اعتبار تجاری برای پرداخت هزینه های مربوط به استارتاپ خود و پیوند آن با نرم افزار حسابداری استفاده کنید. با استفاده از کارت اعتباری میتوانید جریانات مالی خودتان را ردیابی کنید و با حسابداری دقیق هم در هزینه ها صرفه جویی به عمل بیاورید.

استفاده از یک نرم افزار حسابداری ابری

چنانچه بر روی مسائل مالی آگاهی ندارید و مدیریت آن هم به عهده شما نیست، می‌توانید از یک نرم افزار حسابداری آنلاین استفاده کنید. این نرم افزارها به شما کمک می‌کنند تا درآمد و هزینه ها را مدیریت کنید. همچنین گزارشات مفصل و کاملی را درباره سلامت مالی استارتاپ به شما ارائه میکند که این امر موجب بهبود کارایی کسب و کارتان خواهد شد.

استخدام حسابدار در استارتاپ

استخدام حسابدار در استارتاپ

برای رشد استارتاپ باید یک حسابدار استخدام کنید. حسابداران حرفه ای حتی برای زمان کوتاهی در هفته و ماه، نقش موثری در رشد و موفقیت استارتاپ دارد. یک حسابدار حرفه ای میتواند امور مالی را با دقت بررسی کند، درباره کاهش هزینه ها راهکاری ارائه دهد، با پیدا کردن شکاف های مالی در زمان و هزینه صرفه جویی کند.

پیگیری دقیق حقوق و دستمزد کارکنان

کارمندان یک استارتاپ، مایل به این هستند که اضافه کاری کنند تا به اهداف کسب و کار خود برسند. پس پرداخت دقیق حقوق آنها ضروری است و باید به آن توجه بسیاری داشت. حسابداران در این زمینه میتواند به شما کمک کند تا حقوق و دستمزد کارکنان را محاسبه کنید.

مدیریت جریان های نقدی

به این امر باید توجه خاصی داشت، چرا که بیشتر مشاغل به علت ضعف جریان های نقدینگی دچار شکست می‌شوند. اگر که قسط وام در موعد مقرر پرداخت نشود، اگر کاری موجب درآمد زایی نشود، دچار مشکلات نقدینگی می‌شوید. برای جلوگیری از نقدینگی باید پس انداز داشته باشید تا فرصت سرمایه گذاری را از دست ندهید.

 تعیین اهداف آینده

برای استارتاپ باید اهداف کوتاه مدت و بلند مدتی را تعیین کرد. اگر اهداف قابل اندازه گیری هفتگی، ماهانه و فصلی را معین نکنید، مسلماً موفق نخواهید شد.

در نتیجه…

حسابداری استارتاپ ها (startup) شامل نگهداری سوابق تراکنش مالی و بررسی امور مالی برای شناخته شدن فرصت رشد میباشد. استخدام حسابدار باعث سازماندهی، افزایش بهره وری، تامین مالی، مدیریت هزینه ها، شناسایی ریسک ها می شود. بنابراین استخدام حسابدار در استارتاپ در مورد چگونگی دستیابی شما به اهداف بلند مدت و کوتاه مدت کمک می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب