حسابا
سود سپرده بانکی اشخاص حقوقی

سود سپرده بانکی اشخاص حقوقی سال ۱۴۰۱

آیا سود بانکی همیشه برای ما سود دارد ؟

بیشتر افراد نمی‌ دانند که بهترین راه سرمایه گذاری های بانکی برای آن ها در چه چیزی است؟ به همین دلیل و با توجه به نیاز، به قرار دادن پول در بانک، به اجبار بانک یا موسسه های مالی را انتخاب می کنند و ‌بدون داشتن اطلاعات لازم‌ پول خود را سرمایه گذاری می کنند . اما نکته مهمی که باید به آن بپردازیم این است که سودهای بانکی‌ ما را همیشه به سود نمی رسانند .

برای بیشتره شغل ها یا کسب و کارها پیشنهادهای بهتری از سپرده گذاری در بانک وجود دارد. آن هم این است که مبادرت به گرفتن وام از بانک های مرتبط کرده و با این‌ پول به رشد و بالا بردن کار های خودشان بپردازند . پس به یاد داشته باشید که با توجه به شرایط‌، امکان دارد سودهای بانکی گزینه خوبی نباشد و به جای آن با مشورت کردن با متخصص ها، پول خود را در گردش انداخته و به سود‌های بیشتر و بزرگتر فکر کنید .

از این نکته چشم پوشی نکنید که سود بانکی ‌برای بیشتری از افراد بهترین پیشنهاد است. مانند افرادی که علاقه ای به سرمایه گذاری در کارهای بیزینسی را ندارند و یا اهل ریسک کردن در کار خود نیستند. افرادی که به درآمد شاید کم اما طولانی و پایدار فکر ‌می‌کنند. پس این افراد با سرمایه گذاری در یک یا چند بانک و موسسه اعتباری می توانند به بیشتر شدن درآمدشان یا یک راه و روش مطمئن امیدوار باشند.

بیشتر بخوانید: چگونه با پول کم سرمایه گذاری کنیم

فرمول حساب کردن سود برای سپرده های کوتاه زمان

سود کوتاه مدت = {( حداقل مانده های حساب )} *(مبلغ سود)*۳۰}/۳۶۶

بند (ض) تبصره ۶ ماده واحد لایحه

در سال ۱۴۰۱ در حکم بند ۲ ماده ۱۴۵ قانون مالیات های مستقیم، اشخاص حقوقی جدا از صندوق شکوفایی و نوآوری، صندوق های توسعه ملی، شرکت بیمه بازرگان، بیم مرکزی، صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی ساختمان، صندوق بیمه محصولات کشاورزی، صندوق های تامین خسارت های بدنی، صندوق های بازنشستگی نخواهد بود.

پورمحمدی معاون سازمان برنامه و بودجه در خصوص این ماده شرح داد که مطابق بند ۲ ماده ۱۴۵ قانون مالیات های مستقیم، اشخاص حقوقی (شرکت ‌های متعددی که در بانک ها سپرده گذاری می کنند) مشمول مالیات نخواهند بود. در این بند بودجه این معافیت ها لغو گردیده و مشمول مالیات هستند یعنی اگر شرکتی در بانکی سپرده گذاری کند و سودی عادیش بشود، بایستی برای آن سود مالیات پرداخت کند.

بیشتر بخوانید: صورت سود و زیان

بند ۲ ماده ۱۴۵ قانون مالیات های مستقیم

سود سپرده بانکی دریافتی در موارد زیر از پرداخت مالیات معاف هستند

سود متعلق به حساب‌ های پس‌  انداز و سپرده‌ متعدد نزد بانک‌ های ایرانی و یا حتی موسسات اعتباری غیربانکی مجاز معافیت مشمول سپرده‌ هایی که مؤسسات اعتباری غیربانکی و یا بانک ها مجاز نزد هم‌ هستند، نخواهد بود. کارشناسان می گویند دریافت مالیات از سپرده‌ های بانکی اشخاص حقوقی باعث می شود که شرکت ‌ها سرمایه‌ های خودشان را جهت دریافت سود و عدم پرداخت مالیات بسیار به سمت قسمت تولید و یا بازار سرمایه بکشانند.

مطابق گفته سازمان امور مالیاتی: در قانون بودجه سال جاری معافیت مالیاتی درآمدهای حاصل از محصولات معدنی به صورت خام و نیمه خام، صادرات مواد، معافیت مالیاتی سود سپرده بانکی برای اشخاصی حقوقی لغو گردده است.

مزایا و معایب دریافت مالیات از سود سپرده بانکی

از مزایای احتمالی اخذ مالیات از سود سپرده های بانکی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • کاهش نرخ بهره موثر برای سپرده گذاران و در نتیجه پذیرفته شدن بسیاری از پروژه های سرمایه گذاری در قسمت واقعی اقتصاد
  • افزایش رغبت فعالین اقتصادی به استفاده از منابع داخلی شرکت ها و یا منابع شخصی برای تامین مالی فعالیت ها
  • کاهش درخواست تسهیلات از بانک ها
  • کاهش هزینه تمام شده منابع بانک‌ ها به دلیل کاهش سهم سپرده‌ های هزینه زا
  • تغییر در سبد دارایی اشخاص و همچنین زمینه سازی برای رشد بازار سرمایه
  • ایجاد بازار بسیط برای اوراق مالی دولتی
  • تغییر در رجحان مصرف و پس انداز، حتی نمود نیروی کار اشخاص و افزایش میل نهایی به مصارف
  • افزایش درآمد مالیات دولت
  • افزایش عدالت در نظام مالیاتی
  • شفافیت در سپرده های بانکی

اخذ مالیات از سود سپرده های بانکی

از معایب احتمالی اخذ مالیات از سود سپرده های بانکی می توان به موارد زیر اشاره نمود

  • امکان ورود سپرده ‌های بانکی به بازارهای موازی که منجر به اخلال در این بازارها خواهد شد
  • کاهش منابع بادوام بانک ‌ها و کاهش توان تسهیلات
  • امکان انتقال بار مالیاتی به بانک
  • افزایش هزینه تمام شده
  • افزایش نرخ سود تسهیلات
سخن پایانی…

سود سپرده بانکی اشخاص حقوقی در سال جاری (۱۴۰۱) مشمول پرداخت مالیات هستند و شرکت ‌ها می بایست بابت سودی که از محل سپرده‌ گذاری در بانک ‌ها دریافت می‌کنند مالیاتی را بپردازند. البته ناگفته نماند صندوق‌ های سرمایه‌ گذاری هنوز هم معاف از پرداخت مالیات هستند. و سود حاصل از سرمایه ‌گذاری در صندوق‌ ها هم برای اشخاص حقیقی و هم اشخاص حقوقی مشمول معافیت مالیاتی می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب