قرارداد مشاوره مالی بین افرادی بسته میشود که یک طرف قرار فردی متخصص و با تجربه در امور مالی است و یک طرف دیگر آن به واسطه یک شرکت که نیاز به رسیدگی امور مالی دارد. در این نوع قرارداد فردی که مشاوره دریافت میکند “کارفرما” و مشاوره مالی به عنوان “پیمانکار” همکاری خودشان را شروع میکنند و در جهت فحوای قرارداد همکاری را ادامه میدهند.
مشاوره مالی آنلاین را میتوانید برای اطلاعات بیشتر بخوانید.
قرارداد مشاوره مالی
از مهمترین قراردادها، قرارداد مشاوره مالی میباشد که با هدف صرفه جویی در امور مالی و بهنیه بودن در سرمایه گذاری ها در انواع پروژه ها استفاده میشود. پس تامین مالی و سرمایه گذاری در اجرای پروژه قدم اول و مهمی به شمار میرود. در نتیجه برای تامین مالی پروژه ها و دریافت بهترین راهکار باید از یک کارشناسی که در امور مالی خبره است کمک بگیرید.
نمونه قرارداد مشاوره خدمات مالی چه قراردادی است؟
در واقع قراردادی است که به واسطه آنها، صاحبان کسب و کارها و سازمان ها و… میتوانند از خدمات مشاوره مالی بهره مند شوند. یک طرف قراداد شخصی خبره در حیطه تامین مالی و طرف دیگر صاحبان کسب و کارها هستند.
نمونه قرارداد با مشاوره مالی نوعی قرارداد مشاوره و قرارداد همکاری محسوب میشود. این قرارداد بین متخصصین امور مالی و صاحبان کسب و کارها امضا خواهد شد. همانطور که اشاره کردیم تامین مالی و سرمایه گذاری درست در پروژه ها امری مهم و ضروری در یک کسب و کار است. انتخاب یک روش درست استفاده از منابع مالی میباشد.
کارشناسان امور مالی نمونه قرارداد مشاوره مالی را امضا می کنند و سپس تعهد میدهند که با بررسی و وارسی فعالیت سازمان ها، روش های سرمایه گذاری خارجی و داخلی مناسب را برای سرمایه گذاری، جذب سرمایه و برنامه ریزی درست و هدفمند به صاحبان مشاغل و کسب و کارها ارائه میکنند. همچنین مشاور در ازای انجام مسئولیت هایی که به عهده دارد، حقوق و حقالزحمه ای را دریافت میکند.
در نتیجه کارفرما نیز وظیفه دارد در ازای انجام مشاوره، حقالزحمه مناسبی را به آنها پرداخت کنند. میزان حقالزحمه طبق نوع قرارداد و شرایط همکاری معین میشود، ولی به نوع قرارداد مشاور صاحب سرمایه بیشتر بستگی دارد.
به کاربران موسسه حسابداری و مالی حسابا توصیه میکنیم مقاله حسابداری شرکت پیمانکاری را مطالعه کنند.
انواع نمونه قرارداد مشاوره مالی
با توجه به شرایط کسب و کار، باید از قراردادهای مختلف استفاده کرد. پس بایستی با توجه به شرایط و توقع خودتان، قرارداد خود را برگزینید. در کل قرارداد ها به ۲ صورت قرارداد کار و قرارداد پیمانکاری تنظیم میشوند. این نوع قراردادها از انواع قرارداد خرید خدمات مشاوره میباشد.
قرارداد مشاوره (قرارداد کار ساعتی)
شرکتهای عظیم و بزرگ، مسائل مالی پیچیده ای را دارند و باید خارج از شرکت و سازمان و بخش های بسیاری سرمایه گذاری کنند. بنابراین وجود یک نیروی متخصص و خبره به صورت مدام در سازمان ضروری است. چرا که باید تمام امور مالی سازمان را پیگیری کند. این شرکتها و سازمان ها میتوانند از نمونه قرارداد مشاوره مالی به صورت قرارداد استخدام برای استخدام مشاور مالی استفاده کنند.
براساس قرارداد مشاوره ساعتی، مشاور تعهد دارد که خدمات خود را در تعداد ساعت معینی به مجموعه ارائه کند و در این ساعات مشاور می تواند طبق توافق در قرارداد در محل حضور داشته و یا به صورت تلفنی خدمات خود را ارائه کند.
قرارداد مشاوره به صورت پیمانکاری
کسب و کارهایی که نیاز به حضور فعال مشاور امور مالی ندارند، میتوانند از این گزینه برای همکاری در مشاور تامین مالی استفاده کنند.در قرارداد مشاوره پیمانکاری، مشاور مالی میتواند خارج از سازمان پرونده مالیاتی مورد بررسی قرار دهند و با توجه به خواسته و درخواست شما، بهترین راهکار و مشاوره را ارائه دهند. البته که قبل از تنظیم قرارداد پیمانکاری، هر دو طرف باید گفت و گویی باهم داشته باشند و با توافق یکدیگر، میزان حقالزحمه و مدت قرارداد را تعیین کنند.
قراردادهای مشاوره پیمانکاری به ۳ دسته تقسیم خواهند شد
- قرارداد عمرانی
- قرارداد غیر عمرانی
- موادر ویژه قرارداد غیر عمرانی
بیشتر بخوانید: مشاوره آنلاین مالیاتی
حق بیمه قرارداد مشاوره مالی
حق بیمه در قراردادها از جمله موارد مهمی است که کارفرماها باید به آن توجه داشته باشند. مسائل بیمه تامین اجتماعی برای رفاه نیروی کار انسانی است که این سازمان به صورت مستمر باید پرونده های بیمه را نظارت کنند. پس باید به عنوان کارفرما از شرایط حق بیمه قرارداد مشاوره مالی باخبر باشید.
در نتیجه اگر که رابطه کاری شما با مشاور مالی رابطه ای کارگری و کارفرمایی باشد (از قرارداد کاری استفاده کرده باشید) نیاز است که مشاور امور مالی خود را در بیمه تامین اجتماعی، بیمه کنید. زیرا طبق قانون بیمه این اشخاص به عهده شماست. حق بیمه در قرارداد مشاوره براش اشخاص حقیقی به صورت ساعتی برابر ۳۰% دستمزد مشمول حق بیمه فرد است. این مبلغ ۷% توسط مشاور و ۲۳% توسط کارفرما پرداخت خواهد شد.
پیشنهاد برای خواندن و مطالعه: حق بیمه پیمانکاری
نحوه محاسبه حق بیمه قرارداد به صورت مشاوره پیمانکاری “اشخاص حقیقی”
طبق ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی، اگر که قرارداد مشاوره زیرمجموعه قرارداد عمرانی قرار بگیرد، حق بیمه مشاوره پیمانکاری برابر با ۱۵.۶% از میزان ناخالص کارکرد میباشد.
نحوه محاسبه حق بیمه قرارداد به صورت مشاوره پیمانکاری اشخاص “حقوقی”
اگر مشاور شخصی حقوقی باشد، قرارداد مشاوره به صورت قرارداد پیمانکاری با او بسته میشود. پس میزان حق بیمه برای این نوع قراردادها برابر با ۱۴% ناخالص کارکرد به عنوان حق بیمه و ۱.۶ ناخالص کارکرد به عنوان بیمه بیکاری می باشد.
مالیات قرارداد مشاوره در چگونه است؟
مطابق تبصره ۱ ماده ۸۶ قانون مالیاتهای مستقیم، مالیات مشاوره پیمانکاری برابر با ۱۰% از مبلغ قرارداد مشاوره hست.کارفرما ۱۰% از کل مبلغ قرارداد را باید کسر و به اداره امور مالیاتی بپردازد و پس از آن رسید را به مشاور ارائه دهد. مهلت پرداخت مالیات هم تا پایان ماه بعد از تاریخ عقد قرارداد مشاوره است.
کسورات قانونی قرارداد
در حقیقت مبلغی است که در ابتدا در قرارداد مشخص میگردد و باید از مبلغ تمام قرارداد کم و کسر شود. در قانون کار ایران، کسورات قانونی وجهی است که کارفرما باید از حقوق کارگر در قرارداد کم کند. اصلی ترین و مهمترین کسورات قانونی حاوی بیمه و مالیات است که قراردادهای مشاوره از این قاعده جدا نمیباشند.