حسابا
حسابداری شرکت دانش بنیان

حسابداری شرکت های دانش بنیان

حسابداری شرکت های دانش بنیان نقش مهمی برای مدیران این نوع شرکت ها دارد. دانش بنیان به شرکت هایی گفته می‌شود که سرمایه اصلی آنها دانش و تخصص است. آنها یک ایده جدید اشتغال زایی ایجاد می‌کنند و برحسب تعرفه هایی شامل معافیت هم خواهند شد. اکثر صاحبان شرکتهای دانش بنیان به ابزاری قدرتمند برای مدیریت کسب و کار خود نیاز دارند.

۰۲۱۶۶۱۲۷۷۴۵?

شرکت دانش بنیان چیست ؟

این نوع شرکتها همیشه در تلاش هستند تا دانش و علم خودشان را بروز نگه دارند تا هزینه های کسب و کار خود را کاهش دهند. در سال های اخیر شرکتهای دانش بنیان به طور گسترده ای توسعه پیدا کرده است. دولت راهکارهایی اعم از معافیت مالیاتی، اخذ وام و تسهیلات بانکی با سود کم را به وجود آورده تا بتواند تعداد شرکت های دانش بنیان را افزایش دهد. در نتیجه شرکت‌هایی هستند که هدف آنها توسعه و گسترش اقتصاد کسب و کار براساس فناوری است. هدف اصلی آنها توسعه نوآوری های بر پایه تحقیق و توسعه در جهت ارائه ارزش افزوده بالا و اهداف بزرگ کوتاه مدت، بلند مدت، میان مدت برای این شرکتها به وجود آمده است.

حسابداری دانش بنیان

حسابداری شرکت دانش بنیان با توجه به نوع و فرآیند تولید کالا و خدمات انجام می‌شود. البته که تفاوت زیادی با دیگر حسابداری شرکت ها ندارد، ولیکن باید موارد معافیت درون آنها رعایت شود. در برگ ارائه شده برای معافیت های این شرکتها موارد مورد نظر اعلام خواهد شد و در صورت حسابهای صادره باید ذکر شوند. در غیر اینصورت ممیزان می‌توانند فاکتور عدم معافیت را اعلام کنند.

حسابداری شرکت دانش بنیان و انجام به موقع تکالیف قانونی از جمله مواردی است که می‌تواند معافیت مالیاتی را به همراه داشته باشد. یعنی بعد از انجام تکالیفی همچون ارسال معاملات فصلی، ارسال اظهارنامه ارزش افزوده، تحریر دفاتر قانونی و دیگر موارد، معافیت مالیاتی به این شرکتها تعلق خواهد گرفت.

اهداف شرکت دانش بنیان

اهداف شرکت دانش بنیان

  • تجاری کردن تحقیقات علمی
  • افزایش میزان درامد دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی
  • بهره گیری کامل از توان و قدرت علمی دانشگاه ها
  • تشویق اشخاص در حوزه علم و فناوری در جهت پاسخگویی به نیازهای جامعه

نرم افزارهای حسابداری شرکتهای دانش بنیان

این شرکتها برای اینکه اهداف خودشان را برای توسعه تعین کنند، باید نرم افزاهایی را برای خود داشته باشند. حسابداری شرکت های دانش بنیان علاوه بر اینکه اطلاعات دقیقی را به مدیران می‌دهد، بایستی پیشرفته هم باشد. این شرکت ها حتی به نرم افزارهای مدیریتی و اداری برای بهبود روند کسب و کار خود نیازمند هستند.

ویژگی های شرکت دانش بنیان

این شرکتها اشخاصی با تجربه و تحصیل‌کرده هستند که زمین و ماشین آلات ویژه ای ندارند و محصولی هم تولید نمی‌کنند. تنها با استفاده از اطلاعات مصحول اصلی این شرکتها را ایجاد کرده که عامل درآمد زایی آنها هم خواهد شد.

زمینه فعالیت شرکت های دانش بنیان

  • گسترش فناوری ها
  • اجرای تحقیقات کاربردی
  • ایجاد مراکز رشد
  • ارائه خدمات تخصصی در رابطه با خدمات علمی و تحقیقاتی
  • ارائه خدمات ورود به کسب و کار به بازارهای بین المللی و جهانی
  • ارائه محصول و کالا در رابطه با گسترش یک محصول جدید
  • ارائه محصول و خدمات بدر جهت کارآفرینی
  • نظارت بر تحقیقات پژوهشی و اجرایی
  • اجرایی کردن طرح های توسعه کارآفرینی در تمامی سطوح ملی و محلی
  • مزایای ثبت شرکت دانش بنیان
  • اعطای کمک
  • دریافت تسهیلات مالی
  • لیزینگ محصولات و کالاهای دانش بنیان
  • پشتوانه و حمایت از صادرات
  • معافیت مالیاتی و گمرکی شرکتهای دانش بنیان
  • بیمه و ضمانت
  • ارائه مجوزهای استقرار

انواع شرکت های دانش بنیان

انواع شرکت های دانش بنیان

  1. شرکتهایی که دانشگاه در آنها مالکیت دارد: اگر که سهام دانشگاه ۵۰% بیشتر باید شرکت دانش بنیان دولتی نام دارد
  2. شرکتهایی که تنها اعضای هیات علمی مالک آنها می‌باشند: اگر که سهام دانشگاه کمتر از ۵۰% باشد، شرکت دانش بنیان خصوصی نامیده می‌شود

شرکت دانش بنیان نوع اول

مجموعه شرکت هایی هستند که فاقد اظهارنامه مالیاتی سال مالی گذشته می‌باشند و درآمدی در سال مالی گذشته نیز ندارند. محصول و کالای پیش بینی شده برای این دسته از شرکتها بایستی به مرحله تولید برسد یا اینکه به مرحله نمونه آزمایشگاهی رسیده باشد. این نوع محصولات علاوه بر داشتن طراحی مبنی بر توسعه می‌بایست از سطح بالایی هم برخوردار باشد و ارزش افزوده بسیاری را ایجاد کند.

شرکت دانش بنیان نوع دوم

مجموعه شرکت هایی هستند که فاقد اظهارنامه مالیاتی سال مالی گذشته می‌باشند و درآمدی در سال مالی نیز ندارند. محصول و کالای پیش بینی شده برای این دسته از شرکتها بایستی به مرحله تولید برسد یا اینکه به مرحله نمونه آزمایشگاهی رسیده باشد. این نوع محصولات علاوه بر داشتن طراحی مبنی بر توسعه نسبت به شرکت دانش بنیان نوع اول، از سطح کمتر پیچیده ای برخوردار هستند و تنها تفاوت آن با نوع اول عدم معافیتی است.

ثبت شرکت دانش بنیان

  1. در ابتدا بایستی یک ایده یا طرح داشته باشد تا فعالیت شرکت در جهت آن ایده شروع شود
  2. طی کردن با کانون رشد مورد نظر برای فعالیت
  3. تکمیل فرمی که کانون به شما ارائه میکند
  4. فرم تکمیل شده را باید به کانون رشد ارائه دهید
  5. نتیجه اولیه در این مرحله را پیگیری کنید
  6. در جسله کانون رشد در صورت دعوت این مراکز برای حمایت از ایده باید همکاری داشته باشید
  7. پس از آن باید نتیجه داوری را پیگیری کنید
  8. در نهایت در کانون رشد می‌بایست استقرار داشته و فعالیت خود را آغاز کنید

معافیت مالیاتی شرکت دانش بنیان

معافیت مالیاتی شرکت دانش بنیان

این شرکت ها از خیلی از موارد مالیاتی معاف می‌باشند و فرآیند معافیت مالی در این نوع شرکتها کمی متفاوت می‌باشد. براساس ماده ۲۲ فصل ۶ بخشنامه حمایت از شرکتهای دانش بنیان، درآمدهایی که مشمول مالیات موسسات دانش بنیان ناشی از قراردادها و فعالیت‌های توسعه، تجاری، تولید محصول و خدمات دانش بنیان هستند، به مدت ۱۵ سال از مالیات مطابق موضوع ماده ۱۰۵ قانون مالیاتی هاس مستقیم معاف می‌باشند.

شرکت های دانش بنیان از پرداخت ۲۵% سود شرکتها به عنوان مالیات مطابق ماده ۱۰۵ قانون مالیات های مستقیم معاف هستند. چنانچه شرکتی در اواخر سال خورشیدی محصول و کالای جدیدی را ارائه کند و درآمدی را نیز از آن کسب کرده باشد، بایستی از طریق سامانه ارزیابی شرکت دانش بنیان آن را ثبت کند تا محصول بررسی شود و در صورت تایید بتوان از معافیت مالیاتی بهره برد. مورد آخر اینکع در اظهارنامه مالیاتی باید درآمد معاف از مالیات را در جدول معافیت ثبت کنید. در غصیر اینصورت هنگام بررسی ممیزین به مشکل بر می‎‌خورید.

مهم: شرکت دانش بنیانی که تاسیس می‌شود، تنها ۱ سال معتبر است و فقط هم برای یک دوره ۱ یا ۲ ساله می‌توان آن را تمدید کرد. در صورتی که شرکت نتواند طی دو سال پس تایید این نوع شرکت، رتبه بندی خود را تمام کند، دیگر دانش بنیان بودن شرکت تمدید نشده و لغو خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب