حسابا
مالیات فروشگاه های اینترنتی

مالیات فروشگاه های اینترنتی

مالیات فروشگاه های اینترنتی مانند تمامی فروشگاه های واقعی قابل محاسبه است و تمام مالکان مشاغل اینترنتی این مالیات را بایستی پرداخت کنند. پرداخت مالیات به کدام یک از مدل های خرید و فروش الکترونیکی اشاره دارد؟ اگر به دنبال جواب این سوال هستید، مقاله را به طور کامل مطالعه کنید.

قوانین مالیاتی فروشگاه های اینترنتی

سازمان امور مالیاتی درباره وظایف مالیاتی کسب و کارهای اینترنتی ابلاغیه ای را صادر کرده است و وظایف مالیاتی آنها را نیز شرح داده است. اشخاصی که به کسب و کارهای اینترنتی مشغول هستند همانند سایر فعالان حوزه اقتصادی مشمول مالیات می‌باشند. در نتیجه این افراد بایستی وظایف مالیاتی خودشان را بدانند تا جرایم مالیاتی شامل حال آنها نشود.

یکی از مشکلاتی که وجود دارد این است که بسیاری از افرادی که در فروشگاه های اینترنتی مشغول به فروش کالا و خدمات هستند، به اشتباه فکر می‌کنند که نیازی به پرداخت مالیات و تشکیل پرونده مالیاتی ندارند! در صورتی که هر فردی که در جامعه درآمدی را کسب کند، بایستی مالیات پرداخت کنند. (فرقی ندارد که در دنیای واقعی مشغول به کسب درآمد باشد یا در دنیای مجازی).  بنابراین مالیات فروشگاه های اینترنتی مثل فروشگاه های واقعی محاسبه خواهد شد.

بیشتر بخوانید: حسابداری فروشگاهی

ویژگی های قانونی مرتبط با صورتحساب مشاغل اینترنتی

اشخاص حقوقی و مالکان مشاغل مجازی، باید در امر فروش کالا و ارائه دادن خدمات صورتحساب و فاکتورهایی را نوع ۱ و ۲ صادر کنند:

صورتحساب نوع ۱: این روش به صورت دستی است که شماره سریال ماشینی و یا چاپی با تاریخ ثبت شده صادر می شود و اطلاعات هویتی مثل نام و نام خانوادگی، نام فرد حقوقی، کد اقتصادی، آدرس دقیق، کد پستی فروشنده و خریدار، اطلاعات کالا و خدمات فروخته شده، مبلغ آن هم بایستی به ثبت برسد.

صورتحساب نوع ۲: هنگامی صادر خواهد شد که از سامانه صندوق مکانیزه فروش استفاده شود. در این صورتحساب باید اطلاعات هویتی مثل نام و نام خانوادگی، نام فرد حقوقی، کد اقتصادی، آدرس دقیق، کد پستی فروشنده و خریدار، اطلاعات کالا و خدمات فروخته شده، مبلغ آن هم بایستی به ثبت برسد.

جریمه عدم پرداخت مالیات فروشگاه اینترنتی

مجازات برای عدم پرداخت مالیات برای فروشگاه های اینترنتی

اگر مالکان کسب و کارهای مجازی و مشاغل اینترنتی از پرداخت مالیاتی که برای آنها تعیین شده است، سرباز بزنند یا به عبارتی از قوانین موجود سرپیچی کنند، نه تنها از از معافیت مالیاتی محروم می‌شوند بلکه علاوه بر پرداخت مالیاتی نیز بایستی جرایمی را نیز پرداخت کنند.

تشکیل پرونده مالیاتی برای کسب و کارهای مجازی و اینترنتی

مطابق دستور اداره امور مالیاتی، مالکان کسب و کارهای اینترنتی موظف هستند در ۴ ماه بعد از شروع فعالیت خود، به صورت کتبی به نزدیک ترین سازمان امور مالیاتی اقدام به تشکیل پرونده مالیاتی کنند. افراد حقوقی نیز بعد از تاسیس مکلف‌اند دفترچه مربوط به ثبت نام افراد حقوقی را از سازمان امور مالیاتی دریافت کنند. در نتیحه هم پرونده مالیاتی خود را ایجاد و حق تمبر را نیز پرداخت کنند.

صورت معاملات فصلی الکترونیکی برای کسب و کارهای اینترنتی

تمام افراد حقوقی و مالکات مشاغل گروه یک موضوع ماده ۲ از بخشنامه ماده ۹۵ قانون مالیات و مالکان مشاغل مشمول مالیات بر ارزش افزوده، وظیفه دارد لبست معاملات خودشان مطابق اطلاعاتی که از آنها درخواست شده را در سامانه مروبط به عملیات الکترونیکی مودیان مالیاتی تهیه کنند و به مدت ۳ ماه و تا یک و نیم ماه پس از هر فصل در نحوه الکترونیکی به سامانه صورت معاملات فصلی ارسال شود.

تنظیم اظهارنامه مالیاتی مشاغل مجازی

تنظیم اظهارنامه مالیاتی مشاغل مجازی و دارندگان سایت

مطابق دستور اداره امور مالیاتی همه کسانی که مشغول به کار در فضای مجازی هستند اعم از حقوقی و حقیقی، موظف اند اظهارنامه مالیاتی خودشان را در مهلت مقرر به اداره امور مالیاتی ارسال کنند. افراد حقیقی تا آخر خرداد ماه سال بعدی و افراد حقوقی تا ۴ ماه پس از پایان سال اقتصادی مهلت دارند.

این اظهارنامه برای گروه ۱ ماده ۲ بخشنامه ماده ۹۵ قانون مالیات، حاوی ترازنامه و صورتحساب سود و زیان طبق نمونه ای است که به واسطه سازمان امور مالیاتی تنظیم می شود. برای گروه ۲ و ۳ برای افراد حقیقی باید اظهارنامه مالیاتی خودشان را طبق نمونه تهیه شده سازمان امور مالیاتی تنظیم کنند.

مالیات بر ارزش افزوده مشاغل اینترنتی چه قوانینی دارد؟

مویدان مالیاتی وظیفه دارند دفاتر، خلاصه ای از درآمد سالانه، صورتحساب هزینه و درآمد کسب شده در ماه و همچنین مدارکی که نیاز است را به صورت کتبی به اداره امور مالیاتی ارائه کنند.

افرادی که در فضای مجازی مشغول به کار هستند و وظیفه دارند مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت کنند، وظایف دیگری نیز دارند که عبارتند از:

  • تشکیل پرونده مالیاتی در واحد مالیاتی
  • طبق فراخوان هفت گانه در سیستم مالیات بر ارزش افزوده ثبت نام کنند
  • دفاتر را تا مدت ۱۰ سال نزد خود نگه دارند
  • طی ۱۵ روز پس از پایان هر دوره مالیاتی، اظهارنامه مروبط به خودشان را تحویل دهند. در نهایت مالیات بر ارزش افزوده خود را نیز پرداخت کنند
  • صورتحساب خود را صادر کنند و مالیات ارزش افزوده مربوط به کالاهای مشمول این مالیات را دریافت کنند
  • تنظیم اظهارنامه مالیاتی در مهلت مقرر
  • تهیه و تنظیم فهرست معاملات فصلی
  • تهیه فهرست حقوق کارکنان و پرداخت مالیات مربوط به آنها
  • مودیان در صورت نیاز بایستی هزینه حق تمبر را پرداخت کنند

محاسبه مالیات بر ارزش افزوده مجازی

ارزیابی و محاسبه مالیات بر ارزش افزوده و معافیت ها برای مشاغل مجازی

لازم به ذکر است که تمامی کسب و کارها وظیفه دارند مالیات بپردازند. نحوه فروش آنها و نوع درآمد ها ربطی به معافیت و یا عدم معافیت نخواهد داشت. به عنوان نمونه با خرید از فروشگاه اینترنتی، خریداران نیز باید مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت کنند.

توصیه ما به کاربران حسابا: صندوق فروشگاهی چیست؟

سـوالات متـداول:

دوره های مالیاتی برای کسب و کارهای اینترنتی و فروشگاه های مجازی

صاحبان مشاغل اینترنتی همانند افراد حقوقی وظیفه دارند به صورت فصلی با ورود به سامانه الکترونیکی به صورت ۳ ماهه مالیات فروشگاه اینترنتی خود را پرداخت کنند. تا یک و نیم سال بعد از پایان هر فصل مهلت دارند تا صورت معاملات فصلی خودشان را به صورت الکترونیکی و یا لوح فشرده به سازمان امور مالیاتی تحویل دهند.

وظایف پرداخت مالیات در فروشگاه های اینترنتی

برای ایجاد پرونده مالیاتی فروشگاه های اینترنتی در ابتدا بایستی به صورت الکترونیکی نسبت به دریافت کد اقتصادی اقدام کنند. برای اقدام این کار باید به سامانه امور مالیاتی مراجعه کرده و در آن ثبت نام کرد. پس از ثبت نام هم در سیستم مالیات بر ارزش افزوده مطابق فراخوان های هفتگانه نیز باید ثبت نام کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب